Hjemmelaget kakestrøssel
Ja, du kan faktisk lage ditt eget kakestrøssel lett som bare det!
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
440 g
melis40 g
Marenspulver/eggehvitepulver80 ml
Vann, pluss litt ekstra for å tynge det ut1 dæsj
sitronjuice1 ts
vaniljesukker1 dæsj
PastefargeSlik gjør du det:
Ha melis, marengspulver, vann, sitronjuice og vanilje i en mikserbolle.
Kjør dette på medium hastighet i 15 minuter.
Fordel blanding i 3 skåler.
Finn så ønsket farge. Jeg liker å bruke pastefargesom gjør at melisglasuren beholder formen og ikke bli mer flytende. Bruk en tannpirker for å dosere farge i kremen.
For å lage kakestrøssel trenger en wilton tipp nr #1 (det er en standard rund tipp)
Fyll en sprøytepose med en farget melisglasur om gangen.
Har du ingen tipp hjemme bruker du en brødpose. Ha i melisglasuren, knyt igjen posen og klipp et lite hull helt nederst.
Sprøyt ut lange streker melisglasur på en bakematte av silikon eller på et bakepapir.
For å se hvilken vinkel som erenklestfor deg å holde på sprøyteposen, slik at du for best kontroll på teknikkene, ser du på videoen under.
Gjenta så med hver farge.
La det tørke, helst til dagen etter.
Neste dag bruker du hendene dine til å knuse det, til du ser at du har ønsket størrelse på kakepynten.
Oppbevar strøsselet i en boks eller i et glass. Det kan oppbevares i flere måneder.