Hjemmelaget melkefri fløteis

Hjemmelaget melkefri fløteis

Melkefri iskrem er ikke nødvendigvis vanskelig å lage, denne er laget på fullfett kokosmelk og inneholder ikke soya som de fleste du får kjøpt i butikken. Velg selv hvor mye vaniljesmak du ønsker på iskremen.

Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan
1440 minutter
Dessert

Ingredienser

100 g

sukker

300 ml

Kokoskrem*

1 dæsj

Ekte vaniljesukker

Slik gjør du det:

Sett kokosmelken kaldt.
Skill plommer og hvitter og ha plommene over i en bakebolle.
Ha sukker oppi sammen med plommene og pisk det til tykk eggedosis.
Ha oppi ønsket mengde vaniljesukker, 1-3 ts.
Stikk hull i kokosmelkboksens bunn og la den tynne væsken renne ut.
Pisk opp kokoskremen i en kald bolle til den blir litt luftigere og bland den så sammen med eggedosisen med en slikkepott.
Hell massen over i en matboks og sett kjølig over natten.
Server med friske bær eller hjemmelaget krokan.
*Kokoskrem er den stive delen av fullfet kokosmelk når den har stått kjølig noen timer. Bruk ikke den tynne væsken.