Honningkake med sitronglasur
Denne honningkaken går så kjapt å lage at du knapt rekker å trekke pusten!
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
60 minutter
KakeIngredienser
4 porsjoner
150 g
smør100 g
brunt sukker175 g
honning200 g
hvetemel1.5 ts
bakepulver1 ts
kanel0.5 ts
ingefær, malt2 stk
eggGlasur
100 g
smør, romtemperert250 g
melis0.5 stk
sitron, saft og revet skall1 ss
melkpynt
Slik gjør du det:
Sett stekeovnen på 180 grader og smør en rundform på 22 cm med formfett. Legg gjerne bakepapir i bunnen.
Smelt sammen smør, brunt sukker og honning i en kjele. I mellomtiden blander du sammen hvetemel, bakepulver, kanel og ingefær i en bolle. Pisk lett sammen eggene og rør inn både dem og smørblandingen. Rør det sammen med en sleiv til du har fått en glatt røre.
Hell røren over i den smurte formen og sett den på den nederste rillen i stekeovnen. Stek kaken i 35–40 minutter. Sjekk om kaken er gjennomstekt ved å stikke en kakepinne midt i. Kommer pinnen tørr ut, er kaken ferdig. La kaken avkjøles på en bakerist før du tar av formen.
Ha smøret og melisen til glasuren i en bolle og rør det sammen til du får en helt klumpfri og fin glasur. Vask sitronen godt før du river det gule av skallet med den fine siden på rivjernet ditt. Rør inn både skallet og saften. Smak deg fram før du har i all sitronsaften. Er glasuren litt for tørr, sper du den med litt melk.
Fordel glasuren rundt kaken. Her pynter jeg kaken med tørkede blad fra ringblomst.