Honningkake

Honningkake

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Kake

Ingredienser

  • 3 stk

    egg
  • 175 g

    sukker
  • 175 g

    Dunseth-honning
  • 230 g

    hvetemel
  • 0.33 ts

    ingefær
  • 0.33 ts

    pepper
  • 0.33 ts

    kanel
  • 100 g

    rosiner
  • Slik gjør du det:

    Pisk egg og sukker til eggedosis. Varm opp honning bar "jyst-så-vidt at an flyde". Bland inn honning og siktet mel i eggedosisen. Bland så inn hakkede rosiner (kan eventuelt sløyfes) Fordel deigen i 2 smurte former på 1 liter. Stek på nederste rille 170 ºC i ca 1 time. Avkjøl. Smør eventuelt med litt smør og marmelade ved servering. Oppskrift fra kokeboken "Mat fra en liten by - Flekkefjord"