Honningpai
Christopher Sjuve
120 minutter
KakeIngredienser
Paideig:<br>(tertedeig kan også brukes)
200 g
hvetemel200 g
kaldt smør4 ss
fløte1 stk
egg til penslingFyll:
200 g
bjørnebær200 g
aprikoser, tørkede200 g
syrlige eple r3 ss
honning1.5 dl
vannSlik gjør du det:
Legg melet på bakebordet med smøret og hakk smør og mel sammen til en smågrynet masse. Skrap all deig av bakebordet, og ha den i en bolle. Arbeid væsken hurtig inn med en treskje eller med fingertuppene. Vær rask og kna ikke for lenge, da blir bakverket seigt. La deigen stå kaldt ca. en time. Skyll frukten. Del aprikosene og skjær eplene i båter. Varm vannet og bland i honning. Kle en smurt form med paideig. Lag prikker med en gaffel i bunnen og la den steke i 10 minutter ved 220 °C. La paien bli kald. Legg frukten lagvis. Hell honningvann mellom lagene og form et lokk av resten av paideigen. Press kantene godt ned. Husk å lage hull i lokket slik at vanndamp slipper ut. Pensle med egg. La paien steke i 30-40 minutter ved 220 °C, helst med svak undervarme.