Høstkake med marinerte epler og rosiner
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
KakeIngredienser
Deig til langpanne:
675 g
smør, mykt675 g
sukker10 stk
egg675 g
hvetemel2 ss
bakepulver0.5 dl
kaldtvannMarinerte epler og rosiner til langpannekake:
0.5 l
eplesider eller -juice1 stk
kanelstang1 stk
vaniljestang3 dl
rosinerDeig til rund form, 22 cm:
125 g
smør, mykt125 g
sukker2 stk
egg125 g
hvetemel1 ts
bakepulver1 ss
kaldtvannMarinerte epler og rosiner til rund kake:
1 stk
kanelstang0.5 stk
vaniljestang4 stk
fasteple1.5 dl
rosinerSlik gjør du det:
(Fremgangsmåten er den samme for langpanne som for rund form) Bland sammen sider eller eplejuice sukker/honning, kanelstang og splittet vaniljestang. Skrelleventuelt eplene, del i båter og legg i marinaden sammen med rosinene. La trekke 10-15 min. Sil av marinaden og kok den inn til en tykk sirup. De avsilte eplene og rosinene skal brukes i kaken. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egg og rør godt. Sikt i hvetemel og bakepulver og vend inn hakkede hasselnøtter. Rør inn kaldt vann helt til slutt. Ha deigen i en bakepapirdekket langpanne. Fordel de avsilte eplene og rosinene over. Stek på nederste rille i varm stekeovn ved 175 °C i 35-40 min. Når det gjenstår ca. 10 min av steketiden, ta ut kaken og pensle den med den innkokte marinaden og stek videre. Kaken smaker best "lun". Kan eventuelt varmes lett før servering. Egner seg godt til frysing. Server med krem eventuelt smakt til med den innkokte marinaden. Eller vaniljeis overhelt den innkokte marinaden.