Høstkake med marinerte epler og rosiner

Høstkake med marinerte epler og rosiner

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Kake

Ingredienser

Deig til langpanne:

675 g

sukker

10 stk

egg

675 g

hvetemel

0.5 dl

kaldtvann

Marinerte epler og rosiner til langpannekake:

3 dl

rosiner

Deig til rund form, 22 cm:

125 g

sukker

2 stk

egg

125 g

hvetemel

Marinerte epler og rosiner til rund kake:

0.5 stk

vaniljestang

4 stk

fasteple

1.5 dl

rosiner

Slik gjør du det:

(Fremgangsmåten er den samme for langpanne som for rund form) Bland sammen sider eller eplejuice sukker/honning, kanelstang og splittet vaniljestang. Skrelleventuelt eplene, del i båter og legg i marinaden sammen med rosinene. La trekke 10-15 min. Sil av marinaden og kok den inn til en tykk sirup. De avsilte eplene og rosinene skal brukes i kaken. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egg og rør godt. Sikt i hvetemel og bakepulver og vend inn hakkede hasselnøtter. Rør inn kaldt vann helt til slutt. Ha deigen i en bakepapirdekket langpanne. Fordel de avsilte eplene og rosinene over. Stek på nederste rille i varm stekeovn ved 175 °C i 35-40 min. Når det gjenstår ca. 10 min av steketiden, ta ut kaken og pensle den med den innkokte marinaden og stek videre. Kaken smaker best "lun". Kan eventuelt varmes lett før servering. Egner seg godt til frysing. Server med krem eventuelt smakt til med den innkokte marinaden. Eller vaniljeis overhelt den innkokte marinaden.