Høstkake
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
KakeIngredienser
200 g
smør, smeltet1 l
kefir500 g
sukker650 g
hvetemel4 ts
natron2 ts
kanel2 ts
kardemomme1 ts
vaniljesukker0.5 ts
ingefær0.5 ts
muskatOsteglasur:
75 g
smør, mykt1 ts
vaniljesukker1.5 dl
melisSlik gjør du det:
Smelt smør og rør inn kefir og sukker. Bland sammen resten av ingrediensene og rør inn i deigen. Hell i en smurt/bakepapirkledt liten langpanne og stek i varm stekeovn 175 ºC i ca 40 min, på nederste rille. Avkjøl kaken litt før den tas ut av formen. Kaken holder seg saftig og myk uten frysing men egner seg også godt til frysing. Skjær opp i biter og server naturell eller med litt pisket krem og bær ved siden av. Tips: Kaken kan også dekkes med en osteglasur. Osteglasuren er enkel å lage - man rører alt sammen og smører det på avkjølt kake.