Hvetekake med makronfyll
Oppskrift av: Aase Strømstad
120 minutter
KakeIngredienser
2.5 dl
yoghurt naturell25 g
gjær3 ss
margarin, flytende2 ss
sukker0.5 ts
salt1 stk
egg300 g
hvetemel<br>
1 pk
makronfyll1 stk
egg til penslingSlik gjør du det:
1 hvetekake i rund form, 24 cm. I ovn ved 200° i ca. 40 minutter. Varm yoghurten forsiktig til den er lunken. Rør ut gjæren i yoghurt og elt deigen sammen med de øvrige ingrediensene. Dekk den godt til og la den heve i ca. 40 minutter. Elt deigen lett, del den i to jevnstore emner og klapp det ene ut i rund form. Lag makronfyllet etter anvisningen på pakken og hell det i formen. Kjevle det andre deigemnene ut til en sirkel så stor at den fyller formen. Dekk fyllet med den. Etterhev hvetekaken i ca. 20 minutter, pensle den med sammenvispet egg og stek den nederst i ovnen.