Hvetekake med sitron og rosiner
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
BakverkIngredienser
4 porsjoner
125 g
smør6 dl
melk50 g
gjær150 g
sukker1 ts
kardemomme1 stk
sitron, revet skall3 dl
rosiner1 kg
hvetemelTil pensling
4 ss
smør, smeltet2 ss
sitronsaft3 ss
sukker2 ts
kanelSlik gjør du det:
Smelt smøret, tilsett melk og varm til væsken er fingervarm. Rør gjæren ut i litt av den lunkne melken. Tørrgjær tilsettes sammen med blandes melet. Hell væsken i en bakebolle, rør sammen sukker, kardemomme, revet skall av sitron (kun det gule), rosiner og hvetemel til en smidig deig. Dekk bollen med plast og la den heve til dobbel størrelse. Ta deigen ut på en melet bakebord, kjevle ut til en ca 2 cm tykk leiv og legg på et smurt eller bakepapirkledt stekebrett. La deigen stå lunt til heving i ca 45 min. Varm ovnen til 200 ºC. Bland sammen smeltet smør, sitron, sukker og kanel og pensle kaken med blandingen. Stek kaken på nederste rille i stekeovnen i ca 20 min, til den er gyllen og gjennomstekt.