
Hvetekake med sitronsmak i langpanne
Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
BakverkIngredienser
100 g
smør3 dl
melk1 stk
egg1 stk
sitron, saften av (+ skallet til topping)50 g
gjær0.75 dl
sukker1 ts
kardemomme450 g
hvetemelTopping
100 g
hakkedemandlereller mandelflak (ev. hakkede nøtter)3 ss
perlesukkereller grovt brunt sukker1 stk
sitron, revet skall av (kun det gule)100 g
kaldtsmørSlik gjør du det:
Smelt smøret i en kjele. Tilsett melk og egg, trekk kjelen fra platen når væsken er lunken (fingervarm). Rør gjæren ut i litt av den lunkne melken før resten av melken tilsettes. Tørrgjær blandes direkte i melet. Riv skallet av sitronen og spar til topping og tilsett presset sitronsaft i melkeblandingen. Rør inn sukker, kardemomme og hvetemel. Deigen skal være løs/ grøtaktig. Dekk bollen med plast og la den heve til dobbel størrelse, ca 30 min. Hell deigen i en smurt liten langpanne ca 25 x 35 cm. Dekk med plast og sett til etterheving ca 50 min. Dryss over hakkede mandler, sitronskall og perlesukker. Skjær det kalde smøret med en ostehovel og fordel over kaken. Stek på nederste rille i varm stekeovnen 225 ºC i ca 20 min, til den er gyllen og gjennomstekt.