Hvetekake med sitronsmak i langpanne

Hvetekake med sitronsmak i langpanne

Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
Bakverk

Slik gjør du det:

Smelt smøret i en kjele. Tilsett melk og egg, trekk kjelen fra platen når væsken er lunken (fingervarm). Rør gjæren ut i litt av den lunkne melken før resten av melken tilsettes. Tørrgjær blandes direkte i melet. Riv skallet av sitronen og spar til topping og tilsett presset sitronsaft i melkeblandingen. Rør inn sukker, kardemomme og hvetemel. Deigen skal være løs/ grøtaktig. Dekk bollen med plast og la den heve til dobbel størrelse, ca 30 min. Hell deigen i en smurt liten langpanne ca 25 x 35 cm. Dekk med plast og sett til etterheving ca 50 min. Dryss over hakkede mandler, sitronskall og perlesukker. Skjær det kalde smøret med en ostehovel og fordel over kaken. Stek på nederste rille i varm stekeovnen 225 ºC i ca 20 min, til den er gyllen og gjennomstekt.