Hvetestang

Hvetestang

Gi gjærbaksten en smak av honning og nøtter!

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

  • 5 dl

    melk
  • 50 g

    gjær
  • 1 dl

    sukker
  • 2 ts

    kardemomme
  • 750 g

    hvetemel
  • 100 g

    Mykt smør
  • 1.5 dl

    Nøtter (mandler, pistasjnøtter, valnøtter ++)
  • 1 dl

    Flytende honning
  • Slik gjør du det:

    Lunk melken, rør ut gjæren i melken, og ha alt i en bakebolle.
    Ha sukker, kardemomme og det meste av melet i bakebollen og elt deigen godt.
    Tilsett mer mel til du har en fast, fin deig. Ha i smøret i små biter og la maskinen gå til alt smøret er arbeidet godt inn i deigen. Dekk med plast og la deigen heve en times tid på en lunt sted.
    Grovhakk nøttene og rist dem i en tørr stekepanne på middels varme. Hell så over honningen og bland inn nøttene.
    Ha deigen på et bakebord med mel, og del den i tre like store deler. Rull hver del i avlange pølser og bruk en kjevle til å få dem flate. Trykk ned midten på stengene med to fingre og fyll gropen med nøtteblandingen. Etterhev i ca. 20 min.
    Pensle med sammenpisket egg.
    Stek stengene midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min. Avkjøl og ha på melisglasur.