Hvit sjokoladepannacotta med urtekokte kirsebær
Oppskrift av: Ann Jeanett Hammersmark Paterson
90 minutter
DessertIngredienser
3 porsjoner
300 g
kirsebær1 stk
kanelstang8 stk
mynteblader8 stk
basilikumblad3 stk
rosmarin blad0.5 stk
tahiti vaniljestang1 dl
griottines likør100 g
sukker5 pl
gelatinHvit sjokoladepannacotta:
1 l
kremfløte100 g
sukker250 g
hvit sjokoladeSlik gjør du det:
Urtekokte kirsebær: Kok sammen kirsebær, likør, urter og krydder. Ta av platen og rør inn bløtet og krystet gelatin. Helles over i ønsket glass. Har selv brukt martiniglass. Fyll opp 1/3 med kirsebær. Settes kaldt og la stivne. Hvit sjokoladepannacotta: Kok opp fløte og sukker. Hell den varme fløten over sjokoladen og rør til all sjokolade er smeltet. Hell så denne varme massen over quimiqen og miks til alt er smeltet og det er blitt en glatt røre. Avkjøl massen til den er blitt tålelig kald, før du fyller den over kirsebærene i glasset. Træ blåbær på en sjokoladestang som lett lages av hvit temperert sjokolade, og legg tvers over glasset, og du har en nydelig 17.mai-dessert.