Ingers rugbrød

Ingers rugbrød

Nå kan du lage Ingers rugbrød helt selv!

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

  • 1.3 kg

    Fin sammalt hvete
  • 200 g

    Fin sammalt rug
  • 200 g

    Helkorn hvete
  • 75 g

    gjær
  • 2 ts

    Salt, strøkne skjeer
  • 9 dl

    Kruskakli
  • 1 dl

    linfrø
  • 1 dl

    solsikkekjerner
  • 1.8 l

    Vann (ev. 1 liter skummelt melkt, søt eller sur og 1 liter vann)
  • Slik gjør du det:

    Blant alt det tørre, løs gjæren opp i litt av væsken og arbeid deigen godt.
    Deigen skal være løs.
    Forhev deigen i 1 time, slå deigen ned igjen og etterhev ytteligere 30 min.
    Deigen slås ned igjen og helles/spas opp i smurte former.
    Kan etterheves, men ikke lenger enn til at deigen har gått opp kant i kant med formen (ellers blir det lett hul skorpe).
    Sett brødene inn i varm ovn.
    La steke ved 220 grader (200 på varmluft) i underkant av 1 time.