Ingers rugbrød
Nå kan du lage Ingers rugbrød helt selv!
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
1.3 kg
Fin sammalt hvete200 g
Fin sammalt rug200 g
Helkorn hvete75 g
gjær2 ts
Salt, strøkne skjeer9 dl
Kruskakli1 dl
linfrø1 dl
solsikkekjerner1.8 l
Vann (ev. 1 liter skummelt melkt, søt eller sur og 1 liter vann)Slik gjør du det:
Blant alt det tørre, løs gjæren opp i litt av væsken og arbeid deigen godt.
Deigen skal være løs.
Forhev deigen i 1 time, slå deigen ned igjen og etterhev ytteligere 30 min.
Deigen slås ned igjen og helles/spas opp i smurte former.
Kan etterheves, men ikke lenger enn til at deigen har gått opp kant i kant med formen (ellers blir det lett hul skorpe).
Sett brødene inn i varm ovn.
La steke ved 220 grader (200 på varmluft) i underkant av 1 time.