Ingers rugbrød

Ingers rugbrød

Nå kan du lage Ingers rugbrød helt selv!

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

1.3 kg

Fin sammalt hvete

200 g

Fin sammalt rug

200 g

Helkorn hvete

75 g

gjær

2 ts

Salt, strøkne skjeer

9 dl

Kruskakli

1 dl

linfrø

1.8 l

Vann (ev. 1 liter skummelt melkt, søt eller sur og 1 liter vann)

Slik gjør du det:

Blant alt det tørre, løs gjæren opp i litt av væsken og arbeid deigen godt.
Deigen skal være løs.
Forhev deigen i 1 time, slå deigen ned igjen og etterhev ytteligere 30 min.
Deigen slås ned igjen og helles/spas opp i smurte former.
Kan etterheves, men ikke lenger enn til at deigen har gått opp kant i kant med formen (ellers blir det lett hul skorpe).
Sett brødene inn i varm ovn.
La steke ved 220 grader (200 på varmluft) i underkant av 1 time.