Aioli

Aioli

Foto: Erik Hannemann

Aioli er en kald saus fra nordøstre Spania og områdene rundt Katalonia og Valencia. Sausen består vanligvis av hvitløk, egg, salt, sitronsaus eller eddik og olivenolje. Det finnes en rekke varianter. Aioli nytes gjerne til tapas, grillet eller stekt kjøttmat. Kan også brukes som dipp.

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

1 g (1 %)

Fett

31.5 g (62 %)

Karbohydrat

18.1 g (35 %)

Alle næringsstoffer

Vann

48 g

Kilojoule

1490 kJ

Kilokalorier

360 kcal

Protein

1 g

Fett

31.5 g

Mettet

4.7 g

Trans

0 g

Enumettet

7 g

Flerumettet

18.4 g

Kolesterol

30 mg

Karbohydrat

18.1 g

Stivelse

2.5 g

Mono+Disakk

15.6 g

Sukker

3.6 g

Kostfiber

0 g

Alkohol

0 g

Retinol

7 µg

Beta-karoten

0 µg

Vitamin A

7 RAE

Vitamin D

0.1 µg

Vitamin E

0.1 alfa-TE

Tiamin

0.01 mg

Riboflavin

0.02 mg

Niacin

0 mg

Vitamin B6

0.02 mg

Folat

4 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

0 mg

Kalsium

5 mg

Jern

0.3 mg

Natrium

700 mg

Kalium

130 mg

Magnesium

9 mg

Sink

0.2 mg

Selen

1 µg

Kobber

0.05 mg

Fosfor

34 mg

Vi har 8 oppskrifter med Aioli