Bøckling

Bøckling

Foto: Leif R Jansson

Bøkling er saltet, varmrøkt småsild. Silden blir fanget vår og sommer. Silden er rik på de marine omega 3-fettsyrene. Bøkling brukes til middag, kan spises kaldt, i salat og som fingermat.

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

22.5 g (68 %)

Fett

10.4 g (31 %)

Karbohydrat

0 g (0 %)

Alle næringsstoffer

Vann

64 g

Kilojoule

767 kJ

Kilokalorier

184 kcal

Protein

22.5 g

Fett

10.4 g

Mettet

3.1 g

Trans

0 g

Enumettet

3.2 g

Flerumettet

3.1 g

Kolesterol

85 mg

Karbohydrat

0 g

Stivelse

0 g

Mono+Disakk

0 g

Sukker

0 g

Kostfiber

0 g

Alkohol

0 g

Retinol

85 µg

Beta-karoten

0 µg

Vitamin A

85 RAE

Vitamin D

8.3 µg

Vitamin E

1 alfa-TE

Tiamin

0.11 mg

Riboflavin

0.16 mg

Niacin

2.6 mg

Vitamin B6

0.4 mg

Folat

5 µg

Vitamin B12

10 µg

Vitamin C

0 mg

Kalsium

43 mg

Jern

1.4 mg

Natrium

860 mg

Kalium

380 mg

Magnesium

29 mg

Sink

1.3 mg

Selen

24 µg

Kobber

0.09 mg

Fosfor

240 mg

Vi har 2 oppskrifter med Bøckling