Asparges, hvit

Asparges, hvit

Foto: bama.no

Hvit asparges dyrkes beskyttet og tildekket med jord i hele vekstperioden. Den høstes når spissen kommer opp til overflaten. Tykkelse og lengde kan variere fra land til land.Hvit asparges er en gammel kulturplante kjent helt fra romertiden. I dag dyrkes den både i Norge, Amerika og flere land i Europa. Det finnes både hvit, lilla og grønn asparges. Hvit asparges passer godt som tilbehør til stekt og røkt kjøtt og fiskeretter. Hvit asparges bør skrelles nederst på stilken før bruk. Kokes i fem til tre minutter avhengig av tykkelsen.

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

2.2 g (51 %)

Fett

0.1 g (2 %)

Karbohydrat

2 g (46 %)

Alle næringsstoffer

Vann

93 g

Kilojoule

92 kJ

Kilokalorier

22 kcal

Protein

2.2 g

Fett

0.1 g

Mettet

0 g

Trans

0 g

Enumettet

0 g

Flerumettet

0 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

2 g

Stivelse

0.1 g

Mono+Disakk

1.9 g

Sukker

0 g

Kostfiber

2.1 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

440 µg

Vitamin A

37 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

1.1 alfa-TE

Tiamin

0.14 mg

Riboflavin

0.14 mg

Niacin

1 mg

Vitamin B6

0.09 mg

Folat

52 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

6 mg

Kalsium

24 mg

Jern

2.1 mg

Natrium

2 mg

Kalium

202 mg

Magnesium

14 mg

Sink

0.5 mg

Selen

1 µg

Kobber

0.06 mg

Fosfor

52 mg

Vi har 4 oppskrifter med Asparges, hvit