Rabarbrastilk
Foto: Ragnar Hartvig
Rabarbra kom til Europa fra Asia på 1700-tallet. Rabarbra er egentlig en grønnsak, men blir brukt som en frukt fordi rabarbrastilker er ideelle til kompotter, safting og sylting. Rabarbra kan spises naturell, for eksempel med litt sukker. Den er frisk og syrlig i smaken og passer til grøt, suppe og kompott. Rabarbra brukes også til saft, sylting og hjemmelaget vin, og til fyll i kaker og paier.
Energiinnhold
Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.
Protein
0.9 g (30 %)
Fett
0.2 g (6 %)
Karbohydrat
1.9 g (63 %)
Alle næringsstoffer
Vann
94 g
Kilojoule
85 kJ
Kilokalorier
21 kcal
Protein
0.9 g
Fett
0.2 g
Mettet
0 g
Trans
0 g
Enumettet
0 g
Flerumettet
0.1 g
Kolesterol
0 mg
Karbohydrat
1.9 g
Stivelse
0.2 g
Mono+Disakk
1.6 g
Sukker
0 g
Kostfiber
3.8 g
Alkohol
0 g
Retinol
0 µg
Beta-karoten
61 µg
Vitamin A
5 RAE
Vitamin D
0 µg
Vitamin E
0.3 alfa-TE
Tiamin
0.02 mg
Riboflavin
0.03 mg
Niacin
0.3 mg
Vitamin B6
0.02 mg
Folat
7 µg
Vitamin B12
0 µg
Vitamin C
8 mg
Kalsium
86 mg
Jern
0.2 mg
Natrium
4 mg
Kalium
280 mg
Magnesium
12 mg
Sink
0.1 mg
Selen
0 µg
Kobber
0.02 mg
Fosfor
14 mg