Rosenkål

Rosenkål

foto: Håkon Messel

Rosenkål har en svakt bitter smak med litt sødme og mye kålsmak. Rosenkålen blir lett overkokt. Den stammer fra Belgia i området rundt Brüssel hvor den har blitt dyrket siden midten av 1700-tallet. Rosenkål brukes både rå og kokt. Rå kan den strimles i salater. Kokt, smørdampet eller stekt passer den til kjøtt, vilt, kalkun og fisk. Kokes forsiktig møre i lettsaltet vann i omtrent fem minutter.

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

5.1 g (50 %)

Fett

0.6 g (5 %)

Karbohydrat

4.4 g (43 %)

Alle næringsstoffer

Vann

82 g

Kilojoule

221 kJ

Kilokalorier

53 kcal

Protein

5.1 g

Fett

0.6 g

Mettet

0.1 g

Trans

0 g

Enumettet

0 g

Flerumettet

0.4 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

4.4 g

Stivelse

0.5 g

Mono+Disakk

3.9 g

Sukker

0 g

Kostfiber

4.6 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

215 µg

Vitamin A

18 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

0.3 alfa-TE

Tiamin

0.11 mg

Riboflavin

0.07 mg

Niacin

0.6 mg

Vitamin B6

0.14 mg

Folat

159 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

113 mg

Kalsium

38 mg

Jern

1.3 mg

Natrium

3 mg

Kalium

564 mg

Magnesium

25 mg

Sink

0.3 mg

Selen

0 µg

Kobber

0.06 mg

Fosfor

103 mg

Vi har 6 oppskrifter med Rosenkål