Bondebønner
Illustrasjonsfoto: Thinkstockphotos
Bondebønner blir også kalt hestebønne, bønnevikke eller fevesbønner. Den store belgen er lysegrønn eller gul-brun og er fløyelsaktig innvendig. Den inneholder store, flate, lysegrønne bønner som er meget velsmakende. Det er kun de lysegrønne,nyreformede bønnene som skal spises, og ikke belgen. Norsk sesong: fra slutten av juli og ut august. Belgen åpnes på langs og bønnene plukkes ut. Bør kokes.
Energiinnhold
Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.
Protein
1.7 g (32 %)
Fett
0.1 g (1 %)
Karbohydrat
3.4 g (65 %)
Alle næringsstoffer
Vann
91 g
Kilojoule
114 kJ
Kilokalorier
27 kcal
Protein
1.7 g
Fett
0.1 g
Mettet
0 g
Trans
0 g
Enumettet
0 g
Flerumettet
0 g
Kolesterol
0 mg
Karbohydrat
3.4 g
Stivelse
1 g
Mono+Disakk
2.4 g
Sukker
0 g
Kostfiber
3 g
Alkohol
0 g
Retinol
0 µg
Beta-karoten
110 µg
Vitamin A
9 RAE
Vitamin D
0 µg
Vitamin E
0.1 alfa-TE
Tiamin
0.05 mg
Riboflavin
0.06 mg
Niacin
0.7 mg
Vitamin B6
0.1 mg
Folat
57 µg
Vitamin B12
0 µg
Vitamin C
7 mg
Kalsium
51 mg
Jern
1.2 mg
Natrium
0 mg
Kalium
284 mg
Magnesium
26 mg
Sink
0.4 mg
Selen
1 µg
Kobber
0.07 mg
Fosfor
40 mg