Bondebønner

Bondebønner

Illustrasjonsfoto: Thinkstockphotos

Bondebønner blir også kalt hestebønne, bønnevikke eller fevesbønner. Den store belgen er lysegrønn eller gul-brun og er fløyelsaktig innvendig. Den inneholder store, flate, lysegrønne bønner som er meget velsmakende. Det er kun de lysegrønne,nyreformede bønnene som skal spises, og ikke belgen. Norsk sesong: fra slutten av juli og ut august. Belgen åpnes på langs og bønnene plukkes ut. Bør kokes. 

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

1.7 g (32 %)

Fett

0.1 g (1 %)

Karbohydrat

3.4 g (65 %)

Alle næringsstoffer

Vann

91 g

Kilojoule

114 kJ

Kilokalorier

27 kcal

Protein

1.7 g

Fett

0.1 g

Mettet

0 g

Trans

0 g

Enumettet

0 g

Flerumettet

0 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

3.4 g

Stivelse

1 g

Mono+Disakk

2.4 g

Sukker

0 g

Kostfiber

3 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

110 µg

Vitamin A

9 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

0.1 alfa-TE

Tiamin

0.05 mg

Riboflavin

0.06 mg

Niacin

0.7 mg

Vitamin B6

0.1 mg

Folat

57 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

7 mg

Kalsium

51 mg

Jern

1.2 mg

Natrium

0 mg

Kalium

284 mg

Magnesium

26 mg

Sink

0.4 mg

Selen

1 µg

Kobber

0.07 mg

Fosfor

40 mg

Vi har 1 oppskrifter med Bondebønner