Leverpostei
Foto: Petter Berg, HM Foto
Den vanligste varianten av leverpostei bakes i ovn og består av griselever, spekk, egg og ulike krydder. Siden kjøtt og innmat er en av våre viktigste kilder til jern, er leverpostei naturlig rik på dette mineralet. I tillegg er leverpostei en god kilde til folat og vitamin B12.
Energiinnhold
Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.
Protein
10.6 g (32 %)
Fett
18.1 g (55 %)
Karbohydrat
3.8 g (11 %)
Alle næringsstoffer
Vann
60 g
Kilojoule
915 kJ
Kilokalorier
221 kcal
Protein
10.6 g
Fett
18.1 g
Mettet
5 g
Trans
0.4 g
Enumettet
6.4 g
Flerumettet
3.8 g
Kolesterol
43 mg
Karbohydrat
3.8 g
Stivelse
3.8 g
Mono+Disakk
0 g
Sukker
0 g
Kostfiber
0 g
Alkohol
0 g
Retinol
4415 µg
Beta-karoten
0 µg
Vitamin A
4415 RAE
Vitamin D
0.1 µg
Vitamin E
0.6 alfa-TE
Tiamin
0.12 mg
Riboflavin
0.98 mg
Niacin
5 mg
Vitamin B6
0.17 mg
Folat
143 µg
Vitamin B12
11.4 µg
Vitamin C
0 mg
Kalsium
54 mg
Jern
8.4 mg
Natrium
750 mg
Kalium
193 mg
Magnesium
15 mg
Sink
2.8 mg
Selen
19 µg
Kobber
0.52 mg
Fosfor
167 mg