Arborioris (ris til risotto)

Arborioris (ris til risotto)

Foto: Crestock

Arborioris er en klassisk rundkornet, hvit ris. Ofte brukt i risotto. Den blir betraktet som en av de fineste rissortene på grunn av sin evne til å absorbere store mengder væske uten å bli grøtet. Arborioris kan også brukes i rispudding.

Viktige næringsstoffer

Protein

1.2 g (12 %)

Fett

1.2 g (12 %)

Karbohydrat

6.9 g (74 %)

Alle næringsstoffer

Vann

81 g

Kilojoule

223 kJ

Kilokalorier

53 kcal

Protein

1.2 g

Fett

1.2 g

Mettet

0.3 g

Trans

0 g

Enumettet

0.2 g

Flerumettet

0.6 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

6.9 g

Stivelse

0 g

Mono+Disakk

6.9 g

Sukker

0 g

Kostfiber

5.1 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

25 µg

Vitamin A

2 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

1 alfa-TE

Tiamin

0.01 mg

Riboflavin

0.01 mg

Niacin

0.4 mg

Vitamin B6

0.06 mg

Folat

7 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

27 mg

Kalsium

50 mg

Jern

0.7 mg

Natrium

1 mg

Kalium

294 mg

Magnesium

15 mg

Sink

0.2 mg

Selen

0 µg

Kobber

0.1 mg

Fosfor

53 mg