Hopp til hovedinnhold

Jasminris

Jasminris

Foto: MIB Pictures

Jasminris dyrkes i Thailand. Den har en mild smak og duft. Risen er en bløtaktig, langkornet middagsris. Stort sett polert men det finnes også som upolert brun ris med høyt innhold av fiber og vitamin b. Jasminris brukes i nesten all thai-mat og også mye i indisk mat. Jasminris er litt mindre gul på fargen enn basmatiris.

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

7.5 g (8 %)

Fett

0.7 g (0 %)

Karbohydrat

79.5 g (90 %)

Alle næringsstoffer

Vann

13 g

Kilojoule

1505 kJ

Kilokalorier

354 kcal

Protein

7.5 g

Fett

0.7 g

Mettet

0.2 g

Trans

0 g

Enumettet

0.2 g

Flerumettet

0.2 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

79.5 g

Stivelse

79.4 g

Mono+Disakk

0.2 g

Sukker

0 g

Kostfiber

0 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

0 µg

Vitamin A

0 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

0 alfa-TE

Tiamin

0.04 mg

Riboflavin

0.05 mg

Niacin

0.7 mg

Vitamin B6

0.75 mg

Folat

11 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

0 mg

Kalsium

0 mg

Jern

0 mg

Natrium

1 mg

Kalium

56 mg

Magnesium

10 mg

Sink

1.6 mg

Selen

0 µg

Kobber

0.12 mg

Fosfor

68 mg

Vi har 1 oppskrifter med Jasminris