Kjeks, digestive

Kjeks, digestive

FOTO: Petter Berg, HM Foto

Digestive er en type gyllenbrun, rund, halvsøt kjeks med opphav i Storbritannia. Ordet «digestive» er engelsk og betyr «fordøyende» og kommer fra forestillingen om at kjeksen hadde positiv effekt på fordøyelsen fordi den opprinnelig inneholdt natron.

Den klassiske digestive-kjeksens hovedingredienser er i dag hvetemel, sukker, vegetabilsk olje og glukosesirup. Flere produsenter har utviklet andre varianter av kjeksen, blant annet varianter med fullkorn, olivenolje og med redusert sukkerinnhold.

 

Viktige næringsstoffer

Protein

7.2 g (7 %)

Fett

20.3 g (22 %)

Karbohydrat

62.9 g (69 %)

Alle næringsstoffer

Vann

3 g

Kilojoule

1972 kJ

Kilokalorier

470 kcal

Protein

7.2 g

Fett

20.3 g

Mettet

7.5 g

Enumettet

7.9 g

Flerumettet

3.3 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

62.9 g

Stivelse

46.9 g

Mono+Disakk

16 g

Sukker

15 g

Kostfiber

3.6 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

0 µg

Vitamin A

0 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

3.7 alfa-TE

Tiamin

0.05 mg

Riboflavin

0.03 mg

Niacin

2.2 mg

Vitamin B6

0.15 mg

Folat

8 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

0 mg

Kalsium

16 mg

Jern

1.1 mg

Natrium

629 mg

Kalium

164 mg

Magnesium

28 mg

Sink

0.8 mg

Selen

3 µg

Kobber

0.14 mg

Fosfor

108 mg

Vi har 10 oppskrifter med Kjeks, digestive