Durumhvete

Durumhvete

Foto: Produsenten

Durumhvete kalles også for hardhvete og er en korntype som har et naturlig større innhold av protein og gluten enn vanlig hvete. Det italienske melet har evnen til å oppta mer fuktighet og gir et lettere og luftigere bakverk. Semolina (finmalt) durumhvete er det som er mest egnet til hjemmelagede pastaprodukter, men også for å blande inn i deigen til brød og kaker. 

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

11.4 g (13 %)

Fett

1.5 g (1 %)

Karbohydrat

71.6 g (84 %)

Alle næringsstoffer

Vann

13 g

Kilojoule

1494 kJ

Kilokalorier

352 kcal

Protein

11.4 g

Fett

1.5 g

Mettet

0.2 g

Trans

0 g

Enumettet

0.2 g

Flerumettet

0.8 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

71.6 g

Stivelse

70.7 g

Mono+Disakk

0.9 g

Sukker

0 g

Kostfiber

3.4 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

0 µg

Vitamin A

0 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

0.8 alfa-TE

Tiamin

0.26 mg

Riboflavin

0.04 mg

Niacin

1.5 mg

Vitamin B6

0.08 mg

Folat

18 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

0 mg

Kalsium

18 mg

Jern

1.3 mg

Natrium

1 mg

Kalium

166 mg

Magnesium

34 mg

Sink

0.9 mg

Selen

5 µg

Kobber

0.14 mg

Fosfor

133 mg

Vi har 2 oppskrifter med Durumhvete