Hirse

Hirse

FOTO: colourbox.com

Hirse er en gruppe ulike kornplanter med små korn, og regnes å være en av de eldste kornsortene. Kornplantene er svært mineralrike, og inneholder blant annet fluor, fosfor, magnesium, og spesielt mye jern. 

Viktige næringsstoffer

Protein

11.2 g (13 %)

Fett

2.9 g (3 %)

Karbohydrat

66.6 g (82 %)

Alle næringsstoffer

Vann

14 g

Kilojoule

1456 kJ

Kilokalorier

344 kcal

Protein

11.2 g

Fett

2.9 g

Mettet

0.6 g

Trans

0 g

Enumettet

0.6 g

Flerumettet

1.3 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

66.6 g

Stivelse

66 g

Mono+Disakk

0.6 g

Sukker

0 g

Kostfiber

3.2 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

0 µg

Vitamin A

0 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

0.1 alfa-TE

Tiamin

0.73 mg

Riboflavin

0.38 mg

Niacin

2.3 mg

Vitamin B6

0.8 mg

Folat

27 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

0 mg

Kalsium

10 mg

Jern

4.8 mg

Natrium

5 mg

Kalium

220 mg

Magnesium

100 mg

Sink

3.4 mg

Selen

2 µg

Kobber

0.49 mg

Fosfor

240 mg

Vi har 3 oppskrifter med Hirse