Chèvre
Foto: istockphoto
Chèvre er en fransk geitost Chèvre betyr geit på fransk. Denne varianten ost blir laget både som hvitmuggost og ferskost. Chèvre smaker ganske skarpt av geit. Lukten og smaken stammer blant annet fra den varierte kosten geitene får ved å gå ute hele året. Det vil derfor ikke være all geitemelk som har den skarpe smaken. Fersk ost er kremet og bløt. Jo lenger den lagres jo hardere blir både overflaten og kjernen, og osten får en syrlig lukt og smak, med mindre preg av geit. Chèvre kan spises til kjeks, men også stekt som innslag i salat.
Energiinnhold
Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.
Protein
21.6 g (40 %)
Fett
29.8 g (55 %)
Karbohydrat
2.5 g (4 %)
Alle næringsstoffer
Kilojoule
1524 kJ
Kilokalorier
364 kcal
Protein
21.6 g
Fett
29.8 g
Karbohydrat
2.5 g