Chèvre

Chèvre

Foto: istockphoto

Chèvre er en fransk geitost Chèvre betyr geit på fransk. Denne varianten ost blir laget både som hvitmuggost og ferskost.  Chèvre smaker ganske skarpt av geit. Lukten og smaken stammer blant annet fra den varierte kosten geitene får ved å gå ute hele året. Det vil derfor ikke være all geitemelk som har den skarpe smaken. Fersk ost er kremet og bløt. Jo lenger den lagres jo hardere blir både overflaten og kjernen, og osten får en syrlig lukt og smak, med mindre preg av geit. Chèvre kan spises til kjeks, men også stekt som innslag i salat.

Viktige næringsstoffer

Protein

21.6 g (40 %)

Fett

29.8 g (55 %)

Karbohydrat

2.5 g (4 %)

Alle næringsstoffer

Kilojoule

1524 kJ

Kilokalorier

364 kcal

Protein

21.6 g

Fett

29.8 g

Karbohydrat

2.5 g