Cottage cheese

Cottage cheese

Foto: Ukjent

Cottage cheese er en ostemasse laget av skummet melk og tilsatt fløte og salt. Inneholder kun 4 prosent fett. Den bløte, kornete ostemassen er skilt ut fra melken ved hjelp av løype og syrekultur. Den er ikke gjæret eller modnet, men et ferskt produkt på linje med søt melk. Bør brukes i løpet av 7–14 dager. Cottage cheese er en god kilde til protein og kan for eksempel spises i salater, sammen med syltetøy eller alene.

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

12.7 g (68 %)

Fett

4.3 g (23 %)

Karbohydrat

1.5 g (8 %)

Alle næringsstoffer

Vann

81 g

Kilojoule

401 kJ

Kilokalorier

96 kcal

Protein

12.7 g

Fett

4.3 g

Mettet

2.8 g

Trans

0.2 g

Enumettet

1 g

Flerumettet

0.1 g

Kolesterol

12 mg

Karbohydrat

1.5 g

Stivelse

0 g

Mono+Disakk

1.5 g

Sukker

0 g

Kostfiber

0 g

Alkohol

0 g

Retinol

48 µg

Beta-karoten

33 µg

Vitamin A

51 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

0.1 alfa-TE

Tiamin

0.05 mg

Riboflavin

0.2 mg

Niacin

0.1 mg

Vitamin B6

0.03 mg

Folat

12 µg

Vitamin B12

0.6 µg

Vitamin C

0 mg

Kalsium

50 mg

Jern

0.1 mg

Natrium

165 mg

Kalium

75 mg

Magnesium

12 mg

Sink

0.3 mg

Selen

4 µg

Kobber

0.05 mg

Fosfor

152 mg

Vi har 49 oppskrifter med Cottage cheese