Brønnkarse
Foto: Ukjent
Brønnkarse har en pikant smak og brukes som krydder og dekorasjon til salater, grønnsaksretter og kjøtt. Brønnkarse spises vanligvis rå, og brukes til å dekorere fat umiddelbart før servering. Brønnkarse er relativt sjelden å finne på markedet i Norge, men er relativt vanlig i England og Tyskland. Den selges i potte eller avskåret i pakker. Brønnkarse skal være frisk i fargen, hel, saftig og sterkduftende. Brønnkarse egner seg best rå og finhakket. Tidligere ble brønnkarse brukt medisinsk. Den er rik på jern og vitamin C og ble brukt for å forebygge skjørbuk.
Energiinnhold
Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.
Protein
2.3 g (71 %)
Fett
0.1 g (3 %)
Karbohydrat
0.8 g (25 %)
Alle næringsstoffer
Kilojoule
46 kJ
Kilokalorier
11 kcal
Protein
2.3 g
Fett
0.1 g
Karbohydrat
0.8 g