Brønnkarse

Brønnkarse

Foto: Ukjent

Brønnkarse har en pikant smak og brukes som krydder og dekorasjon til salater, grønnsaksretter og kjøtt. Brønnkarse spises vanligvis rå, og brukes til å dekorere fat umiddelbart før servering. Brønnkarse er relativt sjelden å finne på markedet i Norge, men er relativt vanlig i England og Tyskland. Den selges i potte eller avskåret i pakker. Brønnkarse skal være frisk i fargen, hel, saftig og sterkduftende. Brønnkarse egner seg best rå og finhakket. Tidligere ble brønnkarse brukt medisinsk. Den er rik på jern og vitamin C og ble brukt for å forebygge skjørbuk.

Viktige næringsstoffer

Protein

2.3 g (71 %)

Fett

0.1 g (3 %)

Karbohydrat

0.8 g (25 %)

Alle næringsstoffer

Kilojoule

46 kJ

Kilokalorier

11 kcal

Protein

2.3 g

Fett

0.1 g

Karbohydrat

0.8 g

Vi har 1 oppskrifter med Brønnkarse