Innbakte epler
Innbakte epler er enda bedre enn bakte epler. Og det lukter som eplekake.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
90 minutter
BakverkIngredienser
4 porsjoner
4 stk
eple4 ss
brunt sukker2 ts
kanel4 ss
Blåbær, tørkede4 ts
smør4 pl
butterdeig2 stk
egg4 ss
valnøtterSlik gjør du det:
Forvarm ovnen til 200 grader.
Hul ut eplene og pass på å fjerne steinene.
Hakk valnøttene sammen med blåbærene (eller rosinene).
Bland nøtter og blåbær sammen med kanel og sukker.
Fyll eplene med blandingen. Legg litt smør på toppen.
Kjevle ut platene med butterdeig.
Pensle dem med pisket egg.
Pakk deigen rundt eplene. Pisk med mer egg. Pynt eventuelt med noen butterdeig i form.
Stek dem på rist (sett en stekeplate under så ikke det blir for mye gris i ovnen).
Bak eplene i omtrent 1 time (så er du helt sikkert på de blir ferdige).