Italienske sitronkjeks - Anginetti
Anginetti er sitronkjeks som stammer fra Sør-Italia. Kakene kjennetegnes av sitronglasur som skal smøres på nystekte varme kaker og fargerikt strøssel.
Oppskrift av: Kristine Ilstad
Ingredienser
120 g
sukker120 g
smør2 ts
Vaniljeekstrakt3 stk
egg1 ts
sitronskall, revet2 ts
bakepulver6 dl
hvetemelGlasur
1 ss
smør1 ss
vann7 dl
melisPynt
kakestrøssel
Slik gjør du det:
Pisk mykt smør og sukker. Pisk inn vaniljeekstrakt og eggene, ett om gangen. Bland i revet sitronskall og bakepulver og så hvetemelet. Det skal bli en god og smidig, fast deig.
Form deigen til kuler som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Det skal bli ca 30 stk. Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 20 min.
Rør imens sammen smeltet smør, sitronsaft, vann og melis til en glatt glasur.
Når kakene er ferdigstekte, glaseres de én og én med sitronglasur mens de fortsatt er varme. Hvis du vil pynte kakene med strøssel, må dette drysses på glasuren med en gang før den begynner å stivne.
Avkjøl kakene helt på rist.