Jørn Hoels

Jørn Hoels

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Sett en liten langpanne / ildfast form inn i stekeovnen og varm til 225 ºC. Skyll kyllingen og tørk med kjøkkenpapir. Løsne skinnet på brystet (bruk fingrene). Dryss inn salt og fyll på med grovhakkede urter og hvitløk og drypp inn noen dråper olivenolje. Del sitron i båter og legg inn i kyllingen sammen med et par kvister friske urter og 2-3 fedd renset hvitløk Brett vingene under kyllingen og bind sammen lårene og skroget ved knokene. Lag 2-3 snitt på tvers av lårene og fyll med finhakkede urter og hvitløk blandet til en tykk saus sammen med litt olivenolje. Gni inn kyllingen med olivenolje, salt og pepper, revet sitronskall og / formen, fordel resten av hvitløkfeddene rundt (hvitløkfeddene skal ikke renses), Sett langpannen/formen i stekeovnen i 6-7 min ved 225 ºC. Ta ut langpannen/ formen, snu kyllingen slik at den ligger med brystsiden opp, stek videre ved 180 ºC i 50-60 min. Steketiden er avhengig av størrelsen på kyllingen. La kyllingen hvile 10-15 min før oppskjæring. Server med grov hjemmelaget potetmos, tomatsalat og hvitløkfeddene som har fått steke i den gode sjyen fra kyllingen.

Kanskje disse også frister?