Jordbærkake
Jordbærkake med ferske bær og pisket krem... Perfekt til sommeren!
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
225 g
hvetemel15 g
maisenna2 ts
bakepulver230 g
sukker3.5 dl
kremfløte1 stk
Vaniljestang (frøene)3 stk
Store eggSlik gjør du det:
Forvarm stekeovnen til 190 ˚C.
Ha sukker, kremfløte og frøene fra vaniljestangen i en mikserbolle. Miks det fluffy i ca. 3 minutter.
Tilsett egg og miks til alt er godt blandet i ca. 30 sekunder.
Sikt hvetemel godt sammen med maisenna og bakepulver. Gjenta gjerne en andre gang for best mulig resultat.
Sikt melblandingen i røren.
Spray en bundtform eller envanlig rund form med matfett og sikt litt mel i den. Fordel røren i formen.
Sett det hele i ovnen ved 190 ˚C i ca. 30 minutter.
Kaken avkjøles i formen i minst 15 minutter for du snur den opp ned.
Dryss den avkjølte kaken med melis og server den sammen med ferske jordbær og pisket kremfløte.