Jordbærkake

Jordbærkake

Jordbærkake med ferske bær og pisket krem... Perfekt til sommeren!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

  • 225 g

    hvetemel
  • 15 g

    maisenna
  • 2 ts

    bakepulver
  • 230 g

    sukker
  • 3.5 dl

    kremfløte
  • 1 stk

    Vaniljestang (frøene)
  • 3 stk

    Store egg
  • Slik gjør du det:

    Forvarm stekeovnen til 190 ˚C.
    Ha sukker, kremfløte og frøene fra vaniljestangen i en mikserbolle. Miks det fluffy i ca. 3 minutter.
    Tilsett egg og miks til alt er godt blandet i ca. 30 sekunder.
    Sikt hvetemel godt sammen med maisenna og bakepulver. Gjenta gjerne en andre gang for best mulig resultat.
    Sikt melblandingen i røren.
    Spray en bundtform eller envanlig rund form med matfett og sikt litt mel i den. Fordel røren i formen.
    Sett det hele i ovnen ved 190 ˚C i ca. 30 minutter.
    Kaken avkjøles i formen i minst 15 minutter for du snur den opp ned.
    Dryss den avkjølte kaken med melis og server den sammen med ferske jordbær og pisket kremfløte.