Julekake med frisk frukt
Christopher Sjuve
1440 minutter
KakeIngredienser
225 g
smør, mykt225 g
sukker4 stk
egg225 g
hvetemel1 ts
bakepulver1 ts
nellik1 ts
ingefær1 ts
kardemomme0.25 ts
kanel0.25 ts
muskat2 ss
sirup, lys550 g
rosiner100 g
sukat100 g
apsikat100 g
valnøtter1 stk
appelsin, finrevet skall0.75 dl
whiskyeller CognacSlik gjør du det:
Pisk smør og sukker lett. Tilsett eggene, ett om gangen, sammen med 1 ss mel til hvert egg. Bland resten av melet med krydderet og bland det i deigen sammen med sirup. Fordel frukt og nøtter jevnt i deigen. Deigen legges i en smurt form på 1 1/2- 2 liter. Stek kaken på rist på nederste rille ved 150 °C i ca. 3 timer. Dekk kaken til med bakepapir mot slutten av steketiden, slik at den ikke blir for mørk. La kaken avkjøle i formen. Prikk med en trepinne og hell over whisky eller cognac. Ta kaken ut av formen når den er kald og pakk den i plast eller folie. Legg kaken kjølig lengst mulig før den serveres helst i 4-5 dager slik at den får god tid til å trekke. Pynt gjerne med glasur, mango, rips, cocktailbær, sitronmelisse eller annen frisk frukt.