
Julekubbe
Dette er en fransk klassiker. God både til jul og ellers i året.
Christopher Sjuve
60 minutter
KakeIngredienser
3 stk
egg115 g
sukker55 g
hvetemel25 g
kakaoSirup
55 g
sukker1.5 dl
vann4 ss
appelsinlikør (Cointreau eller lignende)Smørkrem
55 g
smør, romtemperert115 g
melis1 stk
appelsin1 ss
appelsinlikør (Coitreau eller lignende)Glassur
1 ss
kakao1 ss
vann, kokende85 g
smør175 g
melisSlik gjør du det:
Forvarm stekeovnen på 200 grader. Legg bakepapir i en langpanne, 20 x 30 cm. Rør egg og sukker hvitt. Sikt mel og kakaopulver i en separat bolle, og bland dette inn i eggeblandingen. Fordel røren i formen, og stek kaken i åtte til ti minutter. Rull kaken sammen mens den ennå er varm, slik unngår du at den sprekker. Sirup: Varm sukker og vann i en kjele til sukkeret er oppløst. La dette koke i ca to minutter. Rør inn likør og avkjøl. Rull opp kaken, og fjern papiret. Drypp sirupen over kaken. Smørkrem: Rør smøret mykt. Rør inn de andre ingrediensene til røren blir jevn. Smør på kaken, og rull sammen. Glasur: Ha kakaopulveret i en bolle. Rør inn kokende vann, og avkjøl. Rør smør og melis mykt i en separat bolle. Bland inn kakaoblandingen. Skjær en fjerdedel av rullekaken med et skråsnitt. Fest den avskårne delen på siden av rullekaken med glasur. Dekk hele kaken med glasur. Lag gaffelmønster i kremen for å lage bark. Pynt gjerne med hakket sjokolade.