Julemuffins med luftig sjokoladekrem

Julemuffins med luftig sjokoladekrem

I disse juletider passet det godt med å prøve å bake julemuffins med hint av pepperkakesmak; kanel og ingefær.

Oppskrift av: Tove Holter

Ingredienser

  • 100 g

    Romtemperert smør
  • 1.25 dl

    Brun farin
  • 2 ts

    vaniljesukker
  • 3 stk

    egg
  • 2.5 dl

    mel
  • 2 ts

    bakepulver
  • 1 ts

    kanel
  • 1 ts

    ingefær, malt
  • 1.25 dl

    fløte
  • Luftig sjokoladekrem

  • 1.5 dl

    fløte
  • 100 g

    melis
  • 2 ts

    vaniljesukker
  • 200 g

    smeltet hvit sjokolade
  • 100 g

    philadelphia
  • Slik gjør du det:

    Oppskriften til ca. 20 muffins (á 30 g røre i formen)
    Pisk smør, vaniljesukker og brunt sukker først. Tilsett deretter eggene, ett og ett av gangen. Til slutt tilsettes det tørre og fløten om hverandre.
    Muffinsene ble stekt i midten av ovnen på 180 grader i 14 minutter.
    Fremgangsmåte på sjokoladekremen
    Kok opp fløte, melis og vaniljesukker. Ta kjelen til siden og ha oppi den hvite sjokoladen og rør til den har smeltet. Avkjøles.
    Når dette er avkjøt, piskes Philadelphia inn i kremen til den blir luftig.