
Julemuffins med luftig sjokoladekrem
I disse juletider passet det godt med å prøve å bake julemuffins med hint av pepperkakesmak; kanel og ingefær.
Oppskrift av: Tove Holter
Ingredienser
100 g
Romtemperert smør1.25 dl
Brun farin2 ts
vaniljesukker3 stk
egg2.5 dl
mel2 ts
bakepulver1 ts
kanel1 ts
ingefær, malt1.25 dl
fløteLuftig sjokoladekrem
1.5 dl
fløte100 g
melis2 ts
vaniljesukker200 g
smeltet hvit sjokolade100 g
philadelphiaSlik gjør du det:
Oppskriften til ca. 20 muffins (á 30 g røre i formen)
Pisk smør, vaniljesukker og brunt sukker først. Tilsett deretter eggene, ett og ett av gangen. Til slutt tilsettes det tørre og fløten om hverandre.
Muffinsene ble stekt i midten av ovnen på 180 grader i 14 minutter.
Fremgangsmåte på sjokoladekremen
Kok opp fløte, melis og vaniljesukker. Ta kjelen til siden og ha oppi den hvite sjokoladen og rør til den har smeltet. Avkjøles.
Når dette er avkjøt, piskes Philadelphia inn i kremen til den blir luftig.