Kaffe- og sjokoladekjeks
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
BakverkIngredienser
1 porsjon
200 g
sjokolade, mørk100 g
hvit sjokolade100 g
smør, mykt2.5 dl
sukker, brunt2 stk
egg4 dl
hvetemel2 ss
kakao2 ts
vaniljesukker1 ts
bakepulver1.5 ts
frysetørretkaffeSlik gjør du det:
1 porsjon = 16-18 stk Varm stekeovnen til 175 °C. Grovhakk sjokoladen. Rør smør og sukker lyst og lett. Tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hvert egg. Bland sammen hvetemel, kakao, vaniljesukker, bakepulver, frysetørret kaffe og halvparten av sjokoladen (resten av sjokoladen drysses over kjeksen etter steking). Bland det tørre i deigen. Sett på bakepapirkledt stekebrett, med god avstand mellom hver kjeks, de vil flyte litt ut under steking. Stek midt i varm stekeovn i ca 15 min. Dryss hakket sjokolade over kjeksene straks de tas ut av stekeovnen, sjokoladen vil da smelte på de varme kakene. Avkjøl på rist. Oppbevar i tett kakeboks.