Kaffekake
Oppskrift av: Aase Strømstad
120 minutter
KakeIngredienser
2 stk
egg25 g
gjær225 g
hvetemel1 dl
kaffefløte0.5 ts
salt50 g
smør, smeltet1 ss
sukkerFyll:
1.5 dl
eplemosTil pensling:
Slik gjør du det:
1 kake i rund form, 18 cm i diameter. I ovn ved 225° i ca. 25 minutter. Varm kaffefløten til den er lunken, 37°/fingervarm. Rør ut gjæren i fløten og rør inn sammenvispede egg og smeltet smør, salt og sukker. Elt inn melet. Deigen skal være forholdsvis løs. Dryss litt mel over den, dekk den til og la den heve til dobbel størrelse, 45-60 minutter. Elt deigen lett om og del den i to jevnstore emner. Klem det ene ut i godt smurt form. Smør eplemos eller syltetøy over og dekk med den andre leiven. Dekk kaken og etterhev den i ca. 20 minutter. Pensle med egg og dryss på sukker. Stek kaken nederst i ovnen til den er gjennomstekt. Avkjøl den på rist, men server den gjerne før den er helt kald.