Kake-brownies

Kake-brownies

Kake og brownies i ett!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

280 g

Smør, skåret i små biter

100 g

hvetemel

100 g

kakao

0.5 ts

salt

150 g

egg

325 g

sukker

2 ts

Vaniljepaste eller vaniljeekstrakt

225 g

Hakket sjokolade (55-70%)

Slik gjør du det:

Smelt halvparten av smøret i en kjele, ta kjelen av platen og bland inn resten.Sett til siden så lenge.
Sikt mel, kakao og salt over i en bolle.
Ha egg, sukker og vaniljepasta eller vaniljeekstrakt i en miksebolle og visp i et par minutter, slik at det blir godt blandet.
Skrap innsiden av bollen med en slikkepott slik at alt kommer med.
Tilsett melblandingen og smørblandingen i tre omganger, skrap innsiden av bollen mellom hver gang.
Rør inn hakket sjokolade med slikkepotten. Dekk til bollen med plastfolie og sett den i kjøleskapet i 2 timer.
Sett ovnen på 180 °C og spray miniformer med matfett. Bruker du silikonformer bør også de sprayes med matfett.
Fyll formene nesten helt opp med røren.
Stek kakene på midterste rille i ovnen i ca. 16 minutter. Avkjøl dem i 10 minutterfør du setter dem på en rist.
Dryss litt melis over kakene før servering, og server gjerne sammen med litt iskrem.
Kakene kan oppbevares i en lufttett boks i romtemperatur i 3 dager.
Håper det smaker!