Kake med guinness og sjokolade

Kake med guinness og sjokolade

Denne kaken kommer til å bli en stor favoritt! Den falt i hvert fall i smak i min samboers bursdag.

Oppskrift av: Camilla Lindholm

Ingredienser

250 ml

Guiness

250 g

smør

75 g

kakao

400 g

Sukker, jeg brukte lysebrunt

142 ml

rømme

2 stk

egg

1 ts

vaniljeekstrakt, eller vaniljesukker, jeg bruker en som inneholder ekte vanilje

275 g

hvetemel

2.5 ts

bakepulver

Frosting:

150 g

melis

125 ml

kremfløte

Slik gjør du det:

Sett ovnen på 180 grader.
Ha 250 ml Guiness i en stor, dyp panne sammen med 250 g smør og varm det til smøret smelter, del smøret i biter i forkant.
Pisk samtidig inn 75 g kakao og 400 g sukker.I en annen bolle pisker du 142 ml rømme, 2 egg og 1 ts vaniljesukker sammen.
Ta pannen fra varmen, det skal bare varmes til smøret akkurat smeltes. Ha i rømmeblandingen og bland.Ha til slutt i 275 g hvetemel og 2 1/2 ts bakepulver i pannen og bland til alt er blandet inn.
Ha det i en 23 cm rund form og stek på 180 grader i ca 45 min. Stikk en spagetti for å se om den er ferdig, hvis det ikke er noe røre på spagettien er den ferdig.
Avkjøl den helt i formen, og før du pynter med frosting.
Frosting:Ha 300 g kremost i en bolle og sikt i 150 g melis og bland. Ha så i 125 ml kremfløte og pisk til den er passe stiv.
Og så er det bare å fordele på kaken og nyte!! Mmmmmm ;o)