Kake med guinness og sjokolade
Denne kaken kommer til å bli en stor favoritt! Den falt i hvert fall i smak i min samboers bursdag.
Oppskrift av: Camilla Lindholm
Ingredienser
250 ml
Guiness250 g
smør75 g
kakao400 g
Sukker, jeg brukte lysebrunt142 ml
rømme2 stk
egg1 ts
vaniljeekstrakt, eller vaniljesukker, jeg bruker en som inneholder ekte vanilje275 g
hvetemel2.5 ts
bakepulverFrosting:
300 g
kremost naturell150 g
melis125 ml
kremfløteSlik gjør du det:
Sett ovnen på 180 grader.
Ha 250 ml Guiness i en stor, dyp panne sammen med 250 g smør og varm det til smøret smelter, del smøret i biter i forkant.
Pisk samtidig inn 75 g kakao og 400 g sukker.I en annen bolle pisker du 142 ml rømme, 2 egg og 1 ts vaniljesukker sammen.
Ta pannen fra varmen, det skal bare varmes til smøret akkurat smeltes. Ha i rømmeblandingen og bland.Ha til slutt i 275 g hvetemel og 2 1/2 ts bakepulver i pannen og bland til alt er blandet inn.
Ha det i en 23 cm rund form og stek på 180 grader i ca 45 min. Stikk en spagetti for å se om den er ferdig, hvis det ikke er noe røre på spagettien er den ferdig.
Avkjøl den helt i formen, og før du pynter med frosting.
Frosting:Ha 300 g kremost i en bolle og sikt i 150 g melis og bland. Ha så i 125 ml kremfløte og pisk til den er passe stiv.
Og så er det bare å fordele på kaken og nyte!! Mmmmmm ;o)