Kanelis med bringebær
Blandingen av kanel, creme fraiche og kremost i denne isen, gir deg den beste isen!
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
20 minutter
DessertIngredienser
8 porsjoner
1 stk
vaniljestang200 g
kremost naturell150 g
crème fraîche225 g
melis0.5 stk
sitron, saften av den1.5 ts
kanel, malt3 dl
kremfløte200 g
bringebærSlik gjør du det:
Kle en brødform på 1 ½ liter med plastfolie. La plastfolien henge godt over kantene, slik at du kan brette den over isen etterpå.
Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Ha frøene i en miksebolle sammen kremost, creme fraiche og melis og visp det godt sammen. Smak til med sitronsaft og kanel.
I en annen bolle visper du kremfløten bløt og luftig. Med bløt mener jeg at du skal stoppe vispingen litt før den blir helt stiv. Bland kremen inn med osteblandingen. Hell det over i brødforma og brett over plastfolien. Sett forma i fryseren i minst 4 timer, gjerne over natta.
Ta forma ut av fryseren og la den stå ute i minst 30 minutter før servering. Pynt med bringebær eller andre bær.