Karamell Fudge

Karamell Fudge

Mmmmm fudge er så utrolig godt! Og det smaker så mye bedre enn de du får kjøpt på butikken. Og så er det så enkelt å lage! Passer også veldig godt nå til jul. Enten å ha dem på bordet til dine gjester, å gi bort som en førjulsgave, vertinnegave etc.

Oppskrift av: Leif Inge Bårdsen

Ingredienser

1 bokser

Kondensert melk, søt

2 klype

maldonsalt

Slik gjør du det:

Smelt smøret i en kjele. Tilsett kondensert melk, sirup, salt, sukker og frøene fra vanlijestangen. Rør godt om. Kok opp mens du fortsetter å røre godt hele tiden. Det beste å røre med er en slikkepott. Husk at den må tåle høy temperatur! Skru ned varmen til karamellen småkoker.
La koke ica 10 minutter mens du rører. Du skal merke at blandingen blir tykkere. Kle en firkantet 20x20 cm form med bakepapir (både bunnen og kantene på formen) og hell i fudgen. Strø litt maldonsalt på toppen (valgfritt). Sett i kjøleskapet og la stå over natten. Ta fudgen ut av formen og kutt den opp i firkanter.
Da er de klare for å serveres. Men du kan også dyppe dem i sjokolade eller sprøyte på sjokolade. Det gjør det lille ekstra;)