Karameller med lime og lakris
Den klassiske karamellen med en spennende, smakfull vri.
Oppskrift av: Lise Finckenhagen
90 minutter
KonfektIngredienser
Slik gjør du det:
Smelt sukker og glukose i en mellomstor kjele med høye kanter. Kok sukkeret til gyllen karamell over middels varme. Prøv å unngå å røre mye. Det er viktig at sukkeret er skikkelig smeltet, uten sukkerkorn eller sukkerklumper. Pass på hele tide slik at karamellen ikke blir for mørk eller i verste fall brent.
Kok opp fløte, smør og frøene fra vaniljestangen. Sil den varme fløteblandingen over karamellen, vær forsiktig, dette er varmt! Rør godt om med en tresleiv.
La karamellmassen koke videre til ca. 120 grader. Bruk et termometer. Du kan også dryppe litt karamellmasse over i iskaldt vann for å sjekke konsistensen.
Trekk kjelen til side og rør inn limesaft og limeskall. Hell karamellmassen over i en liten form kledd med bakepapir. Avkjøl og skjær karamellen i passende biter. Rull bitene i lakrispulver.