Karameller med vanilje
Disse myke, deilige vaniljekaramellene toppet med litt havsalt faller i smak hos alle!
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
355 ml
kremfløte295 ml
melk450 g
sukker250 g
sukker, lyst brunt2 ts
Vaniljeekstrakt30 g
smør, usaltet120 ml
glukose3 ss
vannHavsalt, til dryss (valgfritt)
Slik gjør du det:
Kle en form på ca 20 x 30 cm med bakepapir, sett evt. små klyper på kanten slik at papiret sitter godt fast.
Ha alle ingredienser bortsett fra halvsalt i en kjele, sett i et termometer og sett kjelen på komfyren på middels varme.
Nå skal du røre i hele 30-45 minutter, helt til temperaturen når 120 °C.
Når temperaturen er 120 °C helles den glovarme karamellen over i formen.
La den avkjøles 10 minutter før du evt. strør havsalt på toppen.
Avkjøl helt, sett det så i kjøleskapet til neste dag.
Skjær opp i passende biter og nyt, og del med andre. Det er koselig å dele hjemmelagede godsaker, huskå spre litt juleglede!
Jeg anbefaler å pakke karamellene inn i smurt bakepapir, ellers vil de klebeseg sammen.
Oppbevares helst i kjøleskapet.