Karameller med vanilje

Karameller med vanilje

Disse myke, deilige vaniljekaramellene toppet med litt havsalt faller i smak hos alle!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

  • 355 ml

    kremfløte
  • 295 ml

    melk
  • 450 g

    sukker
  • 250 g

    sukker, lyst brunt
  • 2 ts

    Vaniljeekstrakt
  • 30 g

    smør, usaltet
  • 120 ml

    glukose
  • 3 ss

    vann
  • Havsalt, til dryss (valgfritt)
  • Slik gjør du det:

    Kle en form på ca 20 x 30 cm med bakepapir, sett evt. små klyper på kanten slik at papiret sitter godt fast.
    Ha alle ingredienser bortsett fra halvsalt i en kjele, sett i et termometer og sett kjelen på komfyren på middels varme.
    Nå skal du røre i hele 30-45 minutter, helt til temperaturen når 120 °C.
    Når temperaturen er 120 °C helles den glovarme karamellen over i formen.
    La den avkjøles 10 minutter før du evt. strør havsalt på toppen.
    Avkjøl helt, sett det så i kjøleskapet til neste dag.
    Skjær opp i passende biter og nyt, og del med andre. Det er koselig å dele hjemmelagede godsaker, huskå spre litt juleglede!
    Jeg anbefaler å pakke karamellene inn i smurt bakepapir, ellers vil de klebeseg sammen.
    Oppbevares helst i kjøleskapet.