Karamellfudge med havsalt

Karamellfudge med havsalt

Ingenting er bedre enn hjemmelaget fudge! Og, det er latterlig enkelt å lage.

Oppskrift av: Berit Nordgarden
120 minutter
Konfekt

Ingredienser

400 g

søt kondensert melk

50 stk

muscovadosukker

100 g

demerarasukker

0.5 ts

flaket havsalt

80 g

smør

Slik gjør du det:

Kle en liten form med bakepapir, jeg bruker 25 x 15 cm. Dette er ikke veldig nøye, det bestemmer bare hvor høye/tykke biter du får.
Ha melk, sukker, smør og frøene fra vaniljestangen i en stor tykkbunnet kjele, og varm opp på medium varme under konstant omrøring med en tresleiv. La så blandingen småkoke under konstant omrøring i 10 minutter, eller til den holder 113 grader. Dette er viktig, ellers blir det ikke skikkelig fudge-konsistens.
Har du ikke digitalt termometer, kan du gjøre drypp-testen: Ta et glass iskaldt vann, og drypp en dråpe av blandingen i vannet. Synker den til bunn og blir til en kule, er den klar.
Ta blandingen av plata, og rør inn havsaltet. Rør godt i blandingen før du har den over i formen og sprer jevnt utover, og strør litt havsalt på toppen.
La stivne i romtemperatur i ca. 2 timer, før du skjærer den i passende munnfuller.
Så er det bare å spise alt sammen - evt. pakke pent inn og gi bort i gave hvis det blir noe igjen...