Karamellsaus
Nydelig karamellsaus som passer perfekt til topping på cupcakes.
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Slik gjør du det:
Hell vann og sukker i en kjele, la den stå på komfyren på middels varme, og rør til du ser at sukkeret er oppløst.
Skru opp varmen til det høyeste. Ikke rør mer.
Ta kjelen av platen når du ser at blandingen har fått en fin karamellfarge.
Tilsett kremfløte. Vær obs, det kan boble og bruse opp når duheller i fløten. Tilsett 250 ml istedet for 85 ml kremfløte dersom du ønsker en mer flytende karamellsaus.
Tilsett vaniljeekstrakt, etterfulgt av smør.
Sett kjelen tilbake på kokeplatenog rør til smøret er helt smeltet og blandingen ikke lenger bruser opp.
Avkjøl karamellsausen litt før du heller den i et glass.
Supergodt på cupcakes.