Key lime-pai

Key lime-pai

Oppskrift av: Paul Løwe
45 minutter
Kake

Ingredienser

Bunn:

  • 4 dl

    knust Kornmokjeks
  • 0.5 ts

    kanel
  • 0.5 ts

    kardemomme
  • 100 g

    smør, usaltet
  • Fyll:

  • 1 pl

    gelatin
  • 0.25 ts

    salt
  • 1.5 dl

    siltlimesaft
  • 1 ts

    revetlimeskall
  • 2.5 dl

    sukker
  • 4 stk

    egg
  • 0.5 dl

    vann
  • 2.5 dl

    fløte
  • Slik gjør du det:

    En fantastisk kake med opprinnelse fra Key West i USA. Den skal egentlig lages av såkalte Key limes, men vanlige lime er like bra. Smelt smøret. Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Hell blandingen i en paiform og trykk deigen sammen i formen. Pass på å få den godt oppover kantene. Bløt opp gelatinen i kaldt vann. Klem vannet ut av gelatinen og ha den og halvparten av sukkeret og saltet i en kjele. Tilsett limesaft og revet skall. Skill eggehvitene fra plommene. Visp inn eggeplommene i gelatinblandingen. Varm opp på svak varme under stadig omrøring til blandingen tykner. Den skal ikke koke. Ta kjelen av varmen og avkjøl blandingen. Rør av og til i blandingen, slik at den ikke stivner. Pisk eggehvitene stive med resten av sukkeret. Fold eggehviten forsiktig inn i limemassen. Visp fløten stiv, og fold den inn i egg-lime-kremen. Hell fyllet i paiskallet og la paien stå i kjøleskapet til den skal serveres.