Key lime-pai
Oppskrift av: Paul Løwe
45 minutter
KakeIngredienser
Bunn:
4 dl
knust Kornmokjeks0.5 ts
kanel0.5 ts
kardemomme100 g
smør, usaltetFyll:
1 pl
gelatin0.25 ts
salt1.5 dl
siltlimesaft1 ts
revetlimeskall2.5 dl
sukker4 stk
egg0.5 dl
vann2.5 dl
fløteSlik gjør du det:
En fantastisk kake med opprinnelse fra Key West i USA. Den skal egentlig lages av såkalte Key limes, men vanlige lime er like bra. Smelt smøret. Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Hell blandingen i en paiform og trykk deigen sammen i formen. Pass på å få den godt oppover kantene. Bløt opp gelatinen i kaldt vann. Klem vannet ut av gelatinen og ha den og halvparten av sukkeret og saltet i en kjele. Tilsett limesaft og revet skall. Skill eggehvitene fra plommene. Visp inn eggeplommene i gelatinblandingen. Varm opp på svak varme under stadig omrøring til blandingen tykner. Den skal ikke koke. Ta kjelen av varmen og avkjøl blandingen. Rør av og til i blandingen, slik at den ikke stivner. Pisk eggehvitene stive med resten av sukkeret. Fold eggehviten forsiktig inn i limemassen. Visp fløten stiv, og fold den inn i egg-lime-kremen. Hell fyllet i paiskallet og la paien stå i kjøleskapet til den skal serveres.