Kirsebærkake

Kirsebærkake

Denne saftige formkaken er fylt med høstens lekre kirsebær.

Oppskrift av: Camilla Agerup

Ingredienser

3 stk

egg

2.5 dl

sukker

50 g

smør

1 dl

melk

3.5 dl

hvetemel

0.25 ts

salt

100 g

mandler

150 g

kirsebær

Slik gjør du det:

Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Rør inn smeltet smør og melk. Sikt inn alle de tørre ingrediensene og vend til sist inn de malte mandlene. Hell røren i en smurt springform eller brødform som rommer 2 L.
Stek kaken i midten av stekeovnen ved 175 C i ca. 15 min.
Fjærn kirsebærsteinene og del bærne i to mens kaken stekes. Ta ut kaken og fordel bærene og pinjekjernene utover kaken. Stek videre i ca. 15 min eller til kaken er helt gjennomstekt. Ta en test med en kakepinne. Sitter det ikke fast noe røre på pinnen, er kaken ferdi.
Dryss over litt melis før servering.